Bugün Darüşşafaka Ayhan Şahenk Spor Salonu’nda düzenlenen anma töreni ile Darüşşafaka efsanesi Yalçın ağabeyimizi son yolculuğuna uğurladık. 

Törende Darüşşafaka Spor Kulübü Başkanı Ümit Başkırt, Asbaşkanı Cem Güler, Baş Antrenörü Selçuk Ernak, A Takım kaptanı Erkan Veyseloğlu, TBF CEO’su Ömer Onan, Darüşşafaka Cemiyeti Eski Başkanı Zekeriya Yıldırım, Darüşşafaka Cemiyeti Başkanı Tayfun Öktem, Galatasaray Spor Kulübü 2. Başkanı Yusuf Günay, Erkek Basketbol Takımı Baş Antrenörü Ertuğrul Erdoğan ve A Takım kaptanı Göksenin Köksal duygularını dile getirdiler.

 

Ümit Başkırt: Hepimiz için çok zor bir gün. Yalçın Ağabey ile ortak noktamız olan Darüşşafaka bizi basketbolda da buluşturdu. Ağabeyimizdi ama her şeyden öncen bir enerjisi vardı, Dün 88 yaşındaydı ama enerjisi hep 18 yaşındaydı. Hiçbir zaman basketbolu konuşmaktan, basketbolu izleyip takip etmekten vazgeçmedi. Her zaman arkamızdaydı, her zaman bize öğretti, her zaman bizimle paylaştı. Böyle bir çınar ile böyle bir duayen ile bir arada olmak herkese nasip olmazdı biz o şanslı dönemdik. Bundan sonrasında da onun yaktığı bu ateş ile Darüşşafaka da basketbol devam edecektir ve hep beraber onun adına daha fazla çalışacağız.

Cem Güler: Yalçın ağabey bir mihenk taşıdır, bize çok önemli destekleri vardı. Büyük bir vizyonerdi, bize altyapının önemini, oyuncunun gelişiminin önemini, her seviyede oyuncunun gelişebileceğini bizlere öğretti. Bizi hiç yalnız bırakmadı, geriye de çok önemli bir miras bıraktı,  bu kulüpte çok önemli işler yaptı. Böyle bir kampüs böyle bir imkan varken Darüşşafaka’ nın sporda da eğitimde olduğu gibi fırsat eşitliği yaratan bir marka olmasını emanet etmiş. Bu emanete hep birlikte sahip çıkacağımıza yürekten inanıyorum.

Ömer Onan: Çok büyük bir basketbol adamını kaybettik… Üzüntümüzün tarifi yok. Hepimizin üzerinde emeği olan bir insandı. Türk basketboluna çok şey kattı. Arkasından gelen bizler gibi insanlara çok büyük bir ışık oldu yol gösterdi. Basketboldan hiç vaz geçmedi son gününe kadar basketbolu düşünüyordu. Bizim içinde gelmiş geçmiş tüm zamanların All-Star’ı dır. Geçen sene Federasyon olarak tüm zamanların All-Starı ödülünü vermiş, Sinan Erdem’e de formasını asmıştık. Bütün basketbol camiasının başı sağ olsun.

Yusuf Günay: Türk basketbolunun ve yenilmez armadanın unutulmaz ismi, hayatını Türk basketbolunun gelişimine adayan efsanemiz Yalçın Granit’i kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Yalçın Granit, Ortaya koyduğu eserlerle Türk sporunun en önemli figürlerinden biri olmuş, bir çok ilke imza atarak, adını altın harfler ile Türk basketbol tarihine yazdırmıştır. Tüm zamanını basketbola ayıran, çalışkanlığı ve spor sevgisiyle, genler için rol model olmuştur. 1955 yılında Fransa-Paris’e transfer olarak, Avrupa da oynayan ilk Türk Basketbolcu unvanını elde etmiştir. Yalçın ağabeyimiz saha dışında da Türk basketboluna önemli hizmetler vermiştir. Ülkemizin çeşitli yerlerinde ücretsiz basketbol okulları açan efsanemiz, yarım asır köşe yazarlığı yaparak spora entelektüel boyutta da katkıda bulunmuştur.

Zekeriya Yıldırım:  Bugün maalesef  yaşamını basketbola adayan, vizyonerliği ile her an önde kalan, Türk basketbolunun efsanesi, Darüşşafaka Basketbolun kurucusu, büyük Darüşşafaka ailemizin çok değerli üyesi, benimde çok sevdiğim saygı duyduğum ağabeyim Yalçın Granit’i sonsuzluğa uğurluyoruz, üzüntümüz çok büyük. Yaptırdığı antrenmanlarda, gösterdiği işe bağlılık, disiplin, özveri, oyuncularına aşıladığı özgüven, oyuncuları için rol model olması beni çok etkiledi. Geriye dönüp baktığımda; sanki o antrenmanları seyrederken yöneticilik ve liderlik derslerine giriş yapmışım. Bundan sonra Yalçın Ağabeyi tribünde her zamanki yerinde göremeyeceğiz… Maalesef o koltuk artık boş kalacak…

Tayfun Öktem: Darüşşafaka cemiyetimiz bir üyemizi, sporcularımız çok önemli bir yöneticiyi, teknik adamı, okulumuzdaki yavrularımız ve bizler çok önemli bir rol modeli, bir ağabeyi kaybettik. Acı çok büyük. Rol modeller kolay kolay gelmiyor. Ruhu şad olsun…

Selçuk Ernak: Yalçın ağabeyin, oyuncu olarak, antrenör olarak, idareci olarak, işin medya tarafında basketbol ile alakalı, Türk sporu ile alakalı neler yarattığını dönem, dönem hepimiz şahit olduk. Bence çok özel ve eşleşilmesi mümkün olmayan bir özelliği vardı. Müthiş enerjisi, müthiş araştırmacılığı, müthiş vizyonerliği ve karşısındakini ders çalışmaya mecbur bırakması, onunla basketbol konuşmanın zevkine erişmek için, kendinizi hazırlamanız gerekirdi. Basketbol camiamızın büyükleri, bizim üstümüzden ellerini hiç eksik etmediler, Cavit ağabey, Batur ağabey, şimdide Yalçın ağabey, hem bizi ellerinde büyüttüler, ondan sonra da bırakıp gittiler. Darüşşafaka’da biz bundan çok bahsediyoruz, bugün yine yetim kaldık, bu bize sorumluluklar yüklüyor. Bize öğrettikleri ve tamamlayamadıklarını tamamlamak bizim için çok önemli bir görev. Yalçın Ağabey çok insan yetiştirdi, müthiş bir vizyonerdi hocaların hocasıydı… Hocaların hocasını çok özleyeceğim…

Erkan Veyseloğlu: Konuşmanın çok zor olduğu bir gündeyiz. Yalçın ağabeye teşekkür etmek istiyorum. Tohumunu ektiği bu kulübün formasını giyme şerefine nail oldum. Bunun yanında basketbola kattığı vizyon ile Türk basketboluna çok emek vermiş bir insandı. Nur içinde yatsın…

Ertuğrul Erdoğan: Biz antrenörler için, soyunma odasında, antrenmanda veya basının önünde konuşmak çok kolay, ama böyle bir olayda hele böylesine önemli bir rol modeli, idolü anlatmak çok zor. Basketbol izlemekten, düşünmekten, öğretmekten daha önemlisi çevresindeki insanlara motivasyon vermekten ve enerji vermekten hiç bıkmadı. Yalçın Ağabey sonsuzluğa gitti, artık yalçın ağabey sadece Darüşşafaka’nın değil, Galatasaray’ın değil, bir çok kulübün ağabeyi ve bir çok kulübün rol modeliydi. 

Göksenin Köksal: Tüm basketbol camiasının başı sağ olsun.  Yalçın ağabey, hem Darüşşafaka hem Galatasaray forması giymiş bir basketbol değeriydi. Bende Darüşşafaka’da forma giydiğim zamanlarda benim üzerimde çok büyük emeği vardır ki, burada bulunan çoğu kişi üzerinde çok emeği vardır. Mekanı cennet olsun…

Güle Güle Yalçın Granit, emanetin emin ellerde!