Darüşşafaka Tekfen, Turkish Airlines Euroleague 21.hafta maçında Volkswagen Arena’da Real Madrid’i konuk etti.

Karşılaşmaya Darüşşafaka Tekfen  Toney Douglas, Muhammed Baygül, Zanis Peiners, Jeremy Evans ve Micheal Eric beşiyle başlarken Real Madrid ise Facundo Campazzo, Fabian Causeur, Jefferey Taylor, Anthony Randolph ve Walter Tavares beşini tercih etti.

Maça Anthony Randolph ile etkili başlayan Real Madrid’e Darüşşafaka Tekfen Toney Douglas ile karşılık verdi. Yüsek tempolu ve keyifli geçen çeyreğin ilk bölümü sonrası TV molasına önde giren taraf 9-11 ile Real Madrid oldu. Mola dönüşü dışarıdan ve içeriden daha etkili olan İspanyol ekibi farkı 9’a kadar çıkarttı. 10-19. Bu seriye Zanis Peiners’in üst üste 6 sayısıyla karşılık veren Daçka’mız çeyreği 16-23 geride kapattı.

İkinci çeyreğe etkili başlayan taraf yine İspanyol ekibi oldu. Aleyhine çok fazla faul düdüğü çalınan ekibimiz farkı eritmekte zorlansa da sahaya koyduğu müthiş mücadeleyle farkın daha fazla açılmasına izin vermedi. Çeyreğin sonlarına doğru Toney Douglas’ın üst üste kritik basketleriyle seyircisini de arkasına alan Darüşşafaka Tekfen bir ara 14 sayıya çıkan farkı bir anda 7’ye indirdi. Çeyreğin son dakikalarını daha iyi oynayan Madrid ekibi soyunma odasına 38-53 önde girdi.

Üçüncü çeyreğe dışarıdan yüzdeli başlayan Darüşşafaka Tekfen, savunmada rakibini durdurmakta zorlanınca farkı çok fazla eritemedi. Lehine düdük almakta zorlanan takımımız buna rağmen maçtan kopmadı. Campazzo ve Thompkins Daçka’ya karşılık veren deplasman ekibi son çeyreğe 59-72 önde girdi.

Son çeyreğe müthiş bir seyirci desteğini de arkasına alarak çok istekli başlayan Daçka’mız güçlü rakibi karşısında farkı yavaş yavaş eritmeye başladı. Dışarıdan Kartal Özmızrak ve Jeremy Evans ile üst üste üçlükler bulan ekibimiz savunmada da ilk üç çeyreğe göre çok daha büyük bir direnç ortaya koydu. Ekibimiz 4 dakika kala Kartal Özmızrak’ın çaldığı top sonrası turnikesiyle de farkı 4’e indirdi! Pablo Laso’nun molası sonrası toparlanmaya çalışan Real Madrid Volkswagen Arena’daki uğultunun da etkisiyle hücumda top kayıpları yapmaya devam etti ve maçın bitimine 37 saniye kala Toney Douglas’ın çok uzaklardan bulduğu bir üçlükle maça eşitlik geldi. 82-82. Sonraki pozisyonda da iyi bir savunma yapan Darüşşafaka Tekfen, deplasman ekibinin 2.21’lik dev pivotu Walter Tavares’e hücum ribaundu verdi ve faul yapmak zorunda kaldı. Çizgiden 2’de 2 atan Tavares maçı da Real Madrid’e 82-86 kazandırdı.

Karşılaşmanın detaylı istatistikleri için: https://darussafakabasketbol.com/event/darussafaka-real-madrid/