Darüşşafaka Tekfen Sinan Erdem Spor Salonu’nda TÜBAD Mehmet Baturalp Turnuvası final müsabakasında Türk temsilcisimiz Anadolu Efes ile karşılaştı. 5 maçtır yenilgi almayan takımımız bu maçta Turkish Airlines Euroleague ve Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi rakiplerinden Anadolu Efes’e 68-88 mağlup olarak turnuvayı ikinci tamamladı.

Karşılaşmaya Darüşşafaka Tekfen Ray Mccalum, Jon Diebler, Zanis Peiners, Berk Demir ve Micheal Eric ilk beşi ile başlarken Anadolu Efes ise Vasilije Micic, James Anderson, Brock Motum, Krunoslav Simon ve Tibor Pleiss ilk beşini tercih etti.

İlk çeyreğe iyi başlayan taraf ekibimiz oldu. Dün oynadığımız Khimki maçının MVP’si Ray McCallum bu maça da çok iyi başladı, ona eşlik eden isim iki üçlükle Jon Diebler oldu. 13-7 öne geçtikten sonra rakibinin 7-0’lık serisine engel olamayan ekibimiz 13-14 geriye düşünce koçumuz Ahmet Çakı maçın ilk molasını almak zorunda kaldı. Moladan iyi dönen Daçka, çeyreği 20-18 önde bitirdi.

İkinci çeyrekte içerden tecrübeli pivotumuz Oğuz Savaş’ın etkili oyunuyla başlayan ekibimiz farkı 8 sayıya kadar çıkartsa da rakibimizde James Anderson’ın etkili oyunu farkı daha fazla açmamıza engel oldu. Periyotun son dakikasına takımlar 37-37 berabere girerken soyunma odasına önde giren taraf Zanis Peiners’in akrobatik turnikesiyle, 39-37’lik skor ile ekibimiz oldu

İkinci yarıya Brock Motum’u kullanarak başlayan rakibimiz 45-41 öne geçmeyi başardı ve koçumuza erken bir mola aldırdı. Moladan Micheal Eirc’in basket faulü ile dönen Daçka, erken faul problemine girerek rakibini faul çizgisine gönderdi ve fark çeyreğin son 5 dakikasına girerken 44-54 ile 10’a çıktı. Çeyreğin ikinci bölümü dengeli geçse de son çeyreğe 53-65 önde giren taraf rakibimiz oldu.

Son çeyreğe rakibini üç top kaybına zorlayarak başlayan ekibimiz hücumda istediklerini tam olarak yapamadığı için bu bölümde farkı eritemedi. Orta bölümlere doğru Buğrahan Tuncer’in üst üste üçlüklerine engel olamadı ve fark 19’a çıktı. Farkı bir türlü eritemeyen takımımız maçtan da 68-88 mağlup ayrıldı.