Darüşşafaka Spor Kulübü’nün, 2018 yılında geçirdiği talihsiz bir trafik kazası sonucu hayata gözlerini yuman eski sporcusu Cevahir Sönmez’in anısını yaşatmak amacıyla her yıl düzenlediği ‘Cevahir Sönmez Gençler Turnuvası’nın beşincisi, bu hafta sonu Darüşşafaka Ayhan Şahenk Spor Salonu’nda Basketbol Gençler Ligi’nden (BGL) dört takımın katılımıyla gerçekleşti.

Turnuvanın ev sahibi Darüşşafaka’nın yanı sıra Bahçeşehir Koleji, Beşiktaş ve Türk Telekom’un boy gösterdiği turnuvanın açılış gününde Darüşşafaka, Türk Telekom’u 77-67’lik skorla mağlup ederek final vizesi alırken, Beşiktaş, Bahçeşehir Koleji karşısında 68-66’lık skorla galip gelerek adını finale yazdırdı.

Turnuvanın ikinci gününün ilk maçında Bahçeşehir Koleji ile Türk Telekpö, üçüncülük mücadelesi verdi. Maçta 57-73’lük skorla galip gelen Bahçeşehir Koleji, turnuvayı üçüncü sırada tamamladı.

Final maçında ise Darüşşafaka ile Beşiktaş karşılaştı. İlk yarısı 40-35 Darüşşafaka üstünlüğüyle geçilen maç, son topa kadar büyük heyecana sahne olurken, son bölümde daha az hata yapan taraf olarak Beşiktaş, sahadan 80-68’lik skorla galip ayrıldı ve turnuvanın şampiyonluğuna ulaştı.

Müsabakaların ardından gerçekleştirilen kapanış seremonisinde takımlar kupalarını Darüşşafaka Spor Kulübü Başkanı Abdurrahman Saruhan’ın elinden alırken, Cevahir Sönmez’in babası Hüseyin Sönmez de kapanış seremonilerinde takımlara teşekkür plaketi ve çiçek takdim etti. Turnuva sonunda kapanış konuşmasını da yapan Sönmez, organizasyona ve katılımcılara şükranlarını arz ederken, yaklaşan BGL sezonu öncesi tüm takım ve sporculara da başarılar diledi.