Darüşşafaka Tekfen, 7DAYS EuroCup Normal Sezonu 10. ve son haftasında Rus ekiplerinden Unics Kazan ile 18 Aralık Çarşamba günü saat 19:30’da Basket-Hall Arena’da karşı karşıya gelecek. Maç S Sport Plus kanalından canlı yayınlanacak.

Ekibimiz geçtiğimiz hafta kendi sahasında Brescia’ya 61-70 yenilirken, Unics Kazan ise deplasmanda Badalona’ya 90-73 mağlup oldu.

Darüşşafaka Tekfen ile Unics Kazan kulüp tarihlerinde dördüncü kere karşılaşacak. Takımımızın oynanan 3 maçın 2’sinden galip ayrıldı. Gruptaki ilk maçta Daçka’mız rakibine Erick Mccollum’un son saniye basketiyle 77-79 mağlup oldu.

Ekibimiz kazanması halinde ilk 16’ya grubunu birinci tamamlayarak katılacak. Kaybetmesi halinde ise Cedevita Olimpija Ljubljana – Joventut Badalona maçının sonucuna bağlı olarak grubu ya üçüncü ya da dördüncü bitirecek.

Oyuncularımızdan Jarrod Jones maç başına 5.2 savunma ribaundu ile bu kategoride dördüncü sırada.

Oyuncularımızdan Johnny Hamilton, EuroCup’ta oynadığımız bütün maçlarda en az 5 ribaund almayı başardı.

Oyuncularımızdan Johnny Hamilton maç başına 1.8 blok ortalamasıyla bu kategoride 7DAYS EuroCup’ta birinci sırada. Johnny Hamilton aynı zamanda maç başına 4.3 hücum ribaundlık ortalamasıyla bu alanda ilk sırada. Johnny Hamilton toplam ribaund ortalamasında da 9 ribaund ile ilk sırada.

Oyuncularımızdan Bonzie Colson bu sezon %53’lik üçlük yüzdesiyle bu alanda sekizinci sırada.

Oyuncularımızdan Sinan Güler EuroCup turnuvası tarihinde %212.0 asist/top kaybı oranıyla tüm zamanlar listesinde 25. sırada bulunuyor.