COVID-19 salgınının Avrupa’da ve Dünya’daki seyrini göz önünde bulundurarak Basketbol Şampiyonlar Ligi Kurulu, 2020-21 Normal Sezon için bir format değişikliğine gitti.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından FIBA’ya sağlanan en son bilimsel verileri ve yayınları gözden geçiren FIBA ​​COVID-19 salgınında görülen vakaların ve ilgili kısıtlamaların önümüzdeki aylarda önemli ölçüde değişme ihtimalinin düşük olduğunu göz önünde bulundurarak BCL’nin grup aşamalarında değişikliğe karar verdi.

Bu nedenle, oyuncuların, antrenörlerin ve görevlilerin sağlığını ve güvenliğini korumak, aynı zamanda adil bir rekabet sağlamak ve karşılaşmaları en doğru şartlarda organize edebilmek için BCL Normal Sezon’da 8 takımdan oluşan 4 grup yerine 4’er takımdan oluşan 8 grup halinde oynanacaktır.

Mevcut maç takvimi (Salı ve Çarşamba günleri) korunurken, bu format değişikliği BCL maçlarının haftalık olarak düzenlenmesini güvence altına alacak, takımların uluslararası seyahatlerini azaltacak ve ulusal liglerin programlarını etkilemeden onlara daha fazla esneklik sunacaktır. Değişiklik ayrıca rekabetin bütünlüğünü korumayı ve sezonun tamamlanmasını sağlamayı hedefliyor.

Bu değerlendirmelere ve alından kararlara göre oluşan yeni grubumuz şu şekilde oluşmuştur;